Valg af CMS, webshop og/eller billetsystem

Valg af CMS, webshop og/eller billetsystem
Vi ser her på hvilke ting der er vigtige når man skal købe CMS, webshop eller billetsystem. Vi ser både på generelle ting og på de ting man oftest glemmer at undersøge

Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT
Se Netflix, Hulu, Fox mv. fra USA gratis - Windscribe

I denne artikel prøver vi at se på hvad der er vigtigt når man skal vælge CMS, webshop og/eller billetsystem.

Den er opdelt i sektioner med de 3 systemer, så du kan bruge artiklen uanset om du leder efter alle tingene eller kun har brug for en eller to af tingene.

 

Valg af CMS?

Der er mange ting man skal se på når man skal vælge CMS

 

Open source eller SaaS?

Der er mange ting man skal se på når man skal vælge CMS, og man bliver ofte kontaktet af firmaer som mener man skal vælge open source systemer som Wordpress, Magento eller lign. Deres argumentation er at de er de mest brugte, at det er et åbent system andre kan overtage og at man kan næsten alt med plugins.
Det er ofte "salgsfirmaer" som mere lever af at sælge mange systemer end af at lave gode produkter

Her skal man derfor være meget på vagt fordi

- Et system er ikke bedst fordi det er mest brugt. Med den argumentation så skulle skulle den mest solgte bil, jo også være den bedste bil. Man skal se på behov.

- Det er udbredt fordi det er gratis, og fordi firmaer kan sælge det uden at skulle kunne programmere og efter kort tids træning på nettet. Det er dermed ikke blevet populært ud fra behov eller at det er bedst.

- Selvom det er et åbent system, så har hver firma deres opsætning og de vil nødig overtage fra et andet firma. Du vil derfor opleve at man alligevel skal starte forfra hvis man vil skifte leverandør. Det er dermed ikke mere åbent end f.eks. et SaaS (Software as a Service) system.

- Man kan hente mange plugins, men de er lavet af forskellige mennesker over hele verden uden garanti - og det kan være en 14 årige eller en erfaren. Det betyder man ikke kan være sikker på sikkerheden (Wordpress er f.eks. blevet hacket millioner af gange). Derudover laver Rusland og Kina plugins og kamouflere dem under en lille leverandør. De sender så data retur, og du bryder reelt set GDPR med risiko for store bøder som du er ansvarlig for. Endelig så stopper udviklerne somme tider med at opdaterer dem, hvilket betyder det måske ikke virker på nye versioner af open source systemet.

 

Vælger man derimod et SaaS (Software as a Service) CMS så får man et CMS som udbyderen har udviklet, kender 100%, kan give god support til, og hvor man ikke har de samme risici som i open source.

Et SaaS system (Software as a Service) er et system der leveres som en service, og som man betaler eksempelvis et månedligt beløb for. Så står leverandøren for det tekniske og driften, så du kan koncentrere dig om dit firma. Du oplever her ikke udfordringer ligesom i open source som kan tage en masse af din tid og potentielt koste mange penge.

Vælger man et SaaS CMS så skal man dog sikrer det er en god leverandør med en god support. Vi giver et bud på et system nederst i denne artikel

 

Funktioner

Når man skal se på funktioner i CMS, så er drag & drop design blevet vigtigt i et moderne CMS. Det skal være muligt at dragge elementer ind på siderne, og der skal være en masse forskellige elementer og designs at vælge mellem.
Det kan især være et fordel hvis systemet har nogle færdigdesignede sektioner som man kan manipulere, og en masse elementer man kan trække ind i sektionerne.

Det CMS man vælger må også gerne have plugin mulighed så det nemt kan udvides. En masse SaaS systemer har også det i dag.
Der skal desuden være funktionalitet som Facebook Pixel, Google Analytics, Google Tag Manager og lign.

 

Opdateringer

Det er blevet normalt at systemet holde up-to-date af leverandøren og her bør man også undersøge om de løbende opdateringer også inkluderer: 
- brugervenlighed
- tekniske SEO
- ny funktionalitet 

Det er nemlig med i prisen hos de bedste, udover de normale opdateringer i sikkerhed og generelle opdateringer. 

 

Brugervenlighed

Er systemet nemt at bruge og giver det mening? Nogle systemer, herunder flere open source, bærer præg af at være lavet af programmører og kan bøvlet at finde rundt i og bruge i dagligdagen.

Et CMS bør være nemt at bruge, og navngivning bør give mening.

Skal du bruge det i Danmark, så kan det være en stor fordel hvis det er danskudviklet CMS, da det så er tilpasset det danske marked

 

Et godt bud på CMS

Et godt bud på et CMS kunne være Flex4B systemet.
Det er et system der udover at have CMS også har webshop, billetsystem og sæsonkort system. Man kan dog købe de forskellige systemer enkeltvis.

Flex4B systemet er et SaaS system, og opfylder alle de kriterier vi har set på her, samt en masse andre. Det er danskudviklet og support er i top, og der er mulighed for support aften og weekend også.

 

Læs mere om Flex4B - CMS

 

Valg af webshop?

Når du skal vælge en webshop så er der mange ting at overveje, og vi ser her på nogle af dem

 

Open source eller SaaS?

Open source er blevet hypet men er langt fra den bedste mulighed i 2022. Det var super godt da det kom, men der er mange SaaS (Software as a Service) systemer som er langt bedre nu, og ofte også billigere (end hvis open source købes hos leverandør). 

Se oppe under valg af CMS hvorfor vi ikke anbefaler open source - specielt ikke i en tid hvor GDPR regler er kommet ind, og hvor mange firmaer er dybt afhængige af at deres webshop kører.

 

Funktioner i webshoppen

I en webshop er det vigtigt at den har de funktioner du har brug for. Der er mange krav og de kan være meget forskellige. Vi har derfor lavet en liste over nogle af de funktioner du skal holde øje med, og vurderer om du har behov for.

Liste over funktioner
- Mersalg på produkter
- Underprodukter

- Valgmuligheder på produkter
- Tillægsprodukter
- Gyldighed på salg (salg dato/tid fra og til)
- Lager
- Momsstyring
- Sprog
- Rabatkoder
- Forsendelse

- Plugins udvidelser

- API

- Automation

- Statistik og SoMe

Det er alle ting som er vigtige, men det kan være forskelligt hvor stort behovet er for de enkelte dele.
Du bør derfor undersøge om den har de ting du finder relevant.

 

Søgeoptimering

I dag er det super vigtigt at webshoppen er søgeoptimeret.

Det betyder du skal sikre at leverandøren holder webshoppen opdateret med teknisk søgeoptimering, og at systemet indeholder muligheder for at lave content søgeoptimering.
Det giver dig mulighed for at få en god placering på Google, og dermed for at øge dit salg.

Der findes mange værktøjer som kan hjælpe dig med dette, og herunder er 2 eksempler
Morningscore (dansk system)
Ahrefs (udenlandsk system)

 

De kan bruges som supplement til CMS/webshop

 

Betaling

Du skal sikre systemet kan tage mod de betalingsmuligheder du ønsker.
Er det et udenlandsk system er det ikke altid der kan tages mod rent dankort eller MobilePay, og det kan betyde tabt salg.

Vi vil som udgangspunkt anbefale de fleste danske firmaer som minimum at kunne tage imod
Dankort, Visa, Mastercard og MobilePay
Men gerne også mange andre kort.

Det kan også være godt hvis shoppen har andre betalingsmuligheder f.eks. EAN hvis du sælger til kommuner eller bankoverførsel hvis du laver backend specialordrer til f.eks. firmaer.

 

Webdesign og brugervenlighed

Webdesignet og brugervenligheden er også super vigtig på en webshop. Det kan være afgørende for om en bruger vælger at købe produktet hos dig.

Du skal derfor sikre der er gode muligheder for webdesign - gerne specielt lavet til dig - samt at firmaet har tænkt i brugervenlighed og løbende forbedrer det som en del af abonnementet for SaaS systemet.

 

God support

God support er super vigtigt. Du skal sikrer det er kompetente mennesker der svarer på support og ikke f.eks. et callcenter.
Husk også at 24/7 support kun er godt, hvis det er folk der rent faktisk kan hjælpe der svarer. Ofte ser man 24/7 support hvor de bare giver opgaven videre og så bliver det først løst f.eks. mellem 9 og 16 i hverdagen

Du skal derfor være sikker på dem der giver support kender systemet, og har du brug for support uden for normal åbningstid, så gå efter dem hvor der er pakker og man f.eks. betaler lidt mere for aften og weekend support. Selvom det er en omkostning betyder det nemlig ofte, at du rent faktisk så får kompetent support. Ved at det er pakker så kan du også lade være med at tilkøbe det hvis du ikke har det behov.

 

Et godt bud på en webshop

Vi kan anbefale Flex4B systemet. Flex4B systemet indeholder både CMS, webshop, billetsystem og sæsonkort system, men man kan sagtens nøjes med f.eks. webshop eller CMS og webshop.
Vælger du både CMS og webshop, så betyder du kan lave en side hvor webshoppen er super godt integreret i siden.

Flex4B systemet lever desuden op til alle ovenstående kriterier, så du er sikker på at få en webshop som giver salg, og som udvikler sig.

Læs mere om Flex4B - webshop

 

Valg af billetsystem?

Står du og skal bruge et billetsystem så er der flere ting du skal overveje.

 

Salg af billetter

En vigtig ting når du skal have et billetsystem er også hvordan billetterne og evt. andre produkter sælges.

Det kan derfor være en fordel at vælge en løsning som både indeholder CMS, webshop og billetsystem. På den måde kan du lave en lækker side hvor salget er integreret, og det giver kunden mulighed for en hurtig købsproces, og gør det dermed meget brugervenligt. F.eks. kan du indsætte et produkt (med køb knap) på den side hvor du beskriver det, i stedet for kunderne skal hen på en shop via et link.

Når du skal vælge webshop og CMS kan du kigge på de ting vi har beskrevet under de 2 områder højere oppe i artiklen, og derudover skal du selvfølgelig være opmærksom på at shoppen kan generere stregkoder på billetter så de kan valideres.

Webshoppen skal samtidige være sådan lavet at kunden både kan bruge en elektronisk billet og en printet fysisk billet.

 

Scanning af billetter

Det skal være nemt for dig at kunne scanne billetter. Vi anbefaler man vælger et online billetsystem, som tilbyder flere forskellige scannemuligheder

Det er f.eks. vigtigt at kunne scanne både elektroniske billetter fra f.eks. kundens mobiltelefon, samt printede billetter.

Det er også vigtigt at kunne scanne på flere måder
- Smartphone med internetforbindelse
Perfekt til arrangementer hvor der ikke lige er mulighed for computer eller kasseaperat

- Computer med scanner
Perfekt ved f.eks. indgang eller steder hvor der opsætte midlertige billethuse, boder mv.

POS (kassesystem)
Smart hvis det kan integreres i kassesystemet såfremt I allerede har det

Systemet skal være pålideligt, og skal selvfølgelig være sikkert og holde styr på hvad der er brugt, samt give god statistik.

 

Andre produkter med stregkode

Udover billetter så kan man sælge mange andre ting med stregkode.

Eksempelvis kan man jo lave mersalg ved at sælge produkter som mad og drikke, forskellige pakker, merchandise osv.
Man kan sagtens lade kunden hente dette ved scanning af stregkode. Det gør det nemt for kunden der kan planlægge på forhånd og købe de ting online de ønsker. Samtidige kan det skabe et mersalg for jer, og det er helt sikkert.

 

Sæsonkort / årskort

Nogle firmaer har behov for f.eks. sæsonkort eller årskort også. Det kan f.eks. være Sommerland, forlystelsesparker, Zoo, museer og mange andre.

Hvis det er et behov som I har, så skal I se om I ikke kan få et samlet system som også indeholder det.

I skal også tage en beslutning om I ønsker elektroniske kort, fysiske kort eller en kombination.

Ønsker I fysiske kort, så skal systemet indeholde en smart metode til at få dem udskrevet.
 

Support

Sidst så er support vigtigt, og I skal undersøge om firmaet tilbyder support i jeres åbningstider.
Det er som regel en fordel hvis de tilbyder pakker med f.eks. aften eller weekendsupport, da I så kan tage det I har behov for. Når man betaler for det som en pakke, så betyder det som regel ofte at man får bedre og mere kompetent support eller hvis det bare er inkluderet. Ofte bruger nogle virksomheder 24/7 support som salgsargument, men så er supporten uden for normal åbningstid bemandet af nogle der ikke kan løse de udfordringer der kommer.

 

Et godt bud på et billetsystem

Flex4B systemet er et godt bud på et super fleksibelt billetsystem, som lever op til ALLE ovenstående krav, og har en masse andre features også.

Flex4B systemet indeholder CMS, webshop, billetsystem og evt. sæsonkort/årskort system

Flex4B systemet bliver bl.a. brugt af Sommerland Sjælland som både har CMS, webshop, billetsystem og sæsonkort system.

Læs mere om Flex4B - billetsystemet
Kontakt Flex4Business

Lignende Artikler
Top 5 billetsystemer

Top 5 billetsystemer

Dyk ned i en gennemgang af de 5 bedste online billetsystemer og deres funktioner samt fordele og ulemper, og find ud af, hvilket system der passer bedst til dine behov.
Gratis VPN - inkl. kampagnekode - se Netflix, Hulu, Fox, HBO, Amazon mv. fra USA

Gratis VPN - inkl. kampagnekode - se Netflix, Hulu, Fox, HBO, Amazon mv. fra USA

Vil du gerne streame fra amerikansk Netflix, Hulu, Fox, HBO, Amazon mv, og åbne op for amerikanske services som f.eks. billedgenkendelse på Google Photos, så er her en gratis VPN
Droptask opgavestyring

Droptask opgavestyring

Droptask er et simpelt online værktøj til opgavestyring. Det er simpelt, intuitivt hurtigt at bruge, og det gør samarbejde nemt.
Unlocator - Se Netflix, Hulu, Fox, HBO, Amazon mv. fra USA

Unlocator - Se Netflix, Hulu, Fox, HBO, Amazon mv. fra USA

Vil du gerne se amerikansk Netflix eller Hulu fra USA - eller vil du gerne se eksempelvis Simpsons på Fox - så har du muligheden
Twitch.tv

Twitch.tv

Twitch er en streaming tjeneste hvor man kan se andre spille forskellige spil mm. Det er muligt at snakke med både streameren og andre viewers. Man kan både hente en app ned til iOS og Android samt se det via browseren.
Street View på Google Maps

Street View på Google Maps

Se 360 graders fotos på gadeplan med Google Maps.

Facebook - Hvad kan man få ud af Facebook

Facebook - Hvad kan man få ud af Facebook

Facebook er en af de største communities i verden med mange millioner brugere. Her i Danmark er den også blevet utrolig populær, og selvom det nye ved den er væk, så er Facebook mere populær end nogensinde nu.
Just-eat / just-eat.dk

Just-eat / just-eat.dk

På Just-eat kan man bestille mad fra det nærmeste (registrerede) spisested. Der er efterhånden mange spisesteder rundt om i landet, faktisk så mange at det er besværligt at finde en enkelt, relevant hjemmeside, når du vil bestille mad hjem. Just-eat åbner op for det, da det er en såkaldt portal. Den giver dig adgang til alle de forskellige spisesteder gennem en enkelt hjemmeside.
Youtube - Se video og læg dine videoklip op

Youtube - Se video og læg dine videoklip op

Youtube er en hjemmeside hvor du kan dele videooptagelser. Siden blev lavet for at tilgodese de tusindvis af mennesker der ønsker at dele sine videoklip, og for de millioner af mennesker der ønsker at se dem. På Youtube kan du se gamle afsnit af tegnefilm som fans har uploadet, eller hjemmevideoer som nogen bare måtte vise dig. Her findes alt hvad der har med video og gøre, på nær ulovlige kopier af spillefilm, da copyright beskyttet materiale der krænker, straks vil blive fjernet.
Online auktioner på QXL

Online auktioner på QXL

Der er flere firmaer der tilbyder auktioner online (auktionssider). QXL er det største som servicerer Danmark. På QXL kan du enten tilmelde en genstand, som du ønsker at auktionere væk, eller også kan du byde på de mange ting folk ønsker at bortauktionere.
På nettet: Arto, krak, Ofir, dba, tv2, dmi, bilbasen, Youtube, Dating, QXL, Just-eat, De gule sider

På nettet: Arto, krak, Ofir, dba, tv2, dmi, bilbasen, Youtube, Dating, QXL, Just-eat, De gule sider

Tjenester på Internettet er blevet populære, og tjenester som Arto, krak, Ofir, dba, tv2, dmi, bilbasen, Youtube, Dating, QXL, Just-eat og De gule sider får flere og flere besøgende.
Vi vil her kigge hvad der ligger bag de tjenester.

Internet ordbog /Computer ordbog DEL 2 N-Å

Internet ordbog /Computer ordbog DEL 2 N-Å

Leder du efter en Internet ordbog eller en computer ordbog, så er du kommet til det rigtige sted. I denne artikel er der en Internetordbog så du kan se hvad alle udtrykkende betyder. Denne del indeholder N-Å. Del 1 som indeholder A-M findes også her på siden
Internet ordbog /Computer ordbog DEL 1 A-M

Internet ordbog /Computer ordbog DEL 1 A-M

Leder du efter en Internet ordbog eller en computer ordbog, så er du kommet til det rigtige sted. I denne artikel er der en Internetordbog så du kan se hvad alle udtrykkende betyder.
Internettet gør verden mindre

Internettet gør verden mindre

Med Internettets udbredelse er verden pludselig meget mindre end den har været. F.eks. kan man med programmer som messenger eller Skype gratis snakke med og se folk i en anden verdensdel og ovenikøbet gratis. Selv børn og unge oplever det, her er det typisk via spil og chat i spil. Dette kan give mange fordele for barnet eller den unge.
Internettet

Internettet

Internettet er i dag ubredt over hele verden og er med til at koble verden sammen. I Danmark er forbindelserne vokset stødt og giver dermed nye muligheder. Læs om hvilke i denne artikel.
Indlæs flere
Kontakt
Tak fordi du besøger "hjemmesider-og-computer.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor computer, it, mac, mobiler, tablets, hardware, software, websider, kodning, design og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
hjemmesider-og-computer.dk