PHP - kom i gang med PHP

PHP - kom i gang med PHP
I denne artikel vil jeg kigge lidt nærmere på hvordan man kommer igang med PHP og der vil også være lidt eksempler.

Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT
Se Netflix, Hulu, Fox mv. fra USA gratis - Windscribe

Hvad er PHP

PHP er et serverside language hvilket vil sige at det bliver afviklet på serveren og ikke på din lokale computer ligesom f.eks. javascript og HTML gør.

For at du kan ændre ting på siden via PHP er du derfor nød til at sende siden igen. Hvis du søger en måde hvor du f.eks. får en speciel form frem når man vælger den fra et drop down felt er javascript derfor mere egnet.
 

PHP og databaser

Der hvor PHP virkelig er godt er når der skal arbejdes med databaser. Med PHP og databaser har du mulighed for at lave CMS systemer hvor du kan styre en hel side.
 

MYSQL databaser

MySQL databaser er de mest brugte databaser med PHP. De giver nogle flere muligheder end f.eks. Access databaser og de fylder væsenligt mindre end en Access database. For at kunne bruge PHP sammen med en database, kræver det at du opretter en database og i din PHP laver en connection string, eller sagt på dansk, kalder databasen. Herefter kan du gemme ting i den og trække ting ud af MySQL databasen.
 

Lidt eksempler

Disse eksempler kræver du kender lidt til HTML. Når du starter PHP benytter du < %php og når du slutter PHP benytter du % >. Hvis du vil udskrive noget skriver du echo foran. F.eks. echo "PHP og MySQL"; og browseren vil skrive PHP og MySQL. En anden vigtig funktion er date(). Med denne kan du skrive dags dato eller udregne datoer. Ønsker du at skrive dags dato i formatet dd-mm-åååå, så skriver du blot date("d-m-Y"); Du kan læse mere om disse funktioner på www.php.net som er PHP's egen hjemmeside.

Her vil jeg slutte denne artikel. Men se vores andre artikler for mere PHP programmering og for mange flere eksempler.

Kontakt
Tak fordi du besøger "hjemmesider-og-computer.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor computer, it, mac, mobiler, tablets, hardware, software, websider, kodning, design og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
hjemmesider-og-computer.dk