PC / computerens udvikling

PC / computerens udvikling
PC'en har udviklet sig meget i de sidste mange år og der sker stadig meget. Måske er en PC noget af det der har udviklet sig mest. Læs lidt om det her.

Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT
Se Netflix, Hulu, Fox mv. fra USA gratis - Windscribe

 

PC før i tiden

Flere af os husker sikkert den tid hvor dos og Norton Commandor var det mest brugte på PC'ere, og nogle husker tiden før det. Tiden før kan jeg ikke selv snakke så meget med om, men fra de sort/hvide skærme, dos, norton commandor og deromkring, der er jeg med.

Jeg husker da mig og en kammerat forundret sad foran min fars første bærbare computer, en stor klods med sort/hvid skærm, og var helt væk i det nye tekniske vidunder. Jeg husker hvordan vi lavede grafisk brugerflade i Norton Commandor, hvordan jeg fabrilsk prøvede at klare spil som Larry, Outrun og andre spil, og blev fascineret af stuntcar da det kom. Dengang var en 12 mhz computer en hurtig maskine, og da jeg fik min egen første computer med en 486 25 mhz CPU var det i lang tid den hurtigste computer i omgangskredsen. Spil som Soccer var intet problem og også Stunt kørte flydende.
 

PC i nutiden

Men udviklingen på dette område gik snart stærkt. Efterhånden som flere og flere så det smarte i PC'ere, og efterhånden som Microsoft kom med Windows 3.1 og 3,11 begyndte der at ske noget. Snart havde jeg firdoblet min PC's hastighed til en 100 mhz, og alle mine sparepenge, næsten, gik stadig til nye ting, for pludselig var grafikkortet blevet vigtigt.

Jo flere år der gik, jo hurtigere gik det, og i dag er PC'erne så hurtige at vi ikke kun kigger på Mhz mere. Nej der er mange andre ting alene i CPUen der spiller ind. F.eks. hvor mange kerner de har. Også ram er blevet mangedoblet siden dengang.

I dag ser vi også flere og flere ting til computeren og flere ting der bliver computerstyret. Eksempler er MP3 og MP4 afspillere, webcam, håndholdte computere, GPS og meget mere.
Også køleskabe, ovne og meget mere begynder at blive inteligente og vi er begyndt at få media centre som styre alt i huset.

En stor del af denne store success kan også tilegnes internettet som idag dækker det meste af kloden og har milliarder online.
 

PC i fremtiden

Ingen kan med sikkerhed sige hvad fremtiden bringer. Men de film vi så dengang vi sad med vores 100 mhz computer er nok ikke langt fra sandheden. I fremtiden vil PC'en helt sikkert udvikle sig, ikke som PC'en som vi kender i dag, men til at være en del af alle vores ting. Tøj vil være computerstyret, fly vil kunne flyve sig selv, alt i hjemmet vil hænge sammen, køleskabet vil kunne bestille det der mangler, og meget meget mere.

 

Kontakt
Tak fordi du besøger "hjemmesider-og-computer.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor computer, it, mac, mobiler, tablets, hardware, software, websider, kodning, design og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
hjemmesider-og-computer.dk