MariaDB database (MySQL)

MariaDB database (MySQL)
MariaDB er begyndt at blive brugt på flere webhoteller i stedet for MySQL. Hvad er MariaDB egentlig?

Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT
Se Netflix, Hulu, Fox mv. fra USA gratis - Windscribe

MariaDB er en "nyudviklet gren" af MySQL som er baseret på et community og derfor også gratis under GNU GPL licensen.

Udviklingen styres af noget af de originale programmører bag MySQL, som er bekymret over at Oracle har overtaget MySQL.

Hvis man hjælper med udviklingen til MariaDB så er man tvunget til at dele sine forbedringer jf. betingelserne i licensen, men alle har i princippet mulighed for at hjælpe til med udviklingen.

Meningen er at MariaDB, i hvert fald indtil videre, holdes fuldt kompatibel med MySQL og dermed indeholder samme muligheder og samme kommandoer mv.
I MariaDB erstattes innoDB med xtraDB. XtraDB er også blot en "nyudviklet gren" af innoDB, og er derfor også på nuværende tidspunkt fuld kompatibel. Derudover udvikles også en motor kaldet Aria, og denne kommer muligvis også i fremtidige versioner af MySQL.

Hvis du undrer dig over navnet MariaDB, så skyldes det ganske enkelt at den ledende udvikler Michael "Monty" Widenius har en datter der hedder Maria.
Han har desuden også en datter som hedder My, og som tidligere nævnt i artiklen var han også med på MySQL, som fik navnet på helt samme måde.

 

Kontakt
Tak fordi du besøger "hjemmesider-og-computer.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor computer, it, mac, mobiler, tablets, hardware, software, websider, kodning, design og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
hjemmesider-og-computer.dk