Lokal server: Apache, MySQL, phpmyadmin og PHP

Lokal server: Apache, MySQL, phpmyadmin og PHP
Hvis du gerne vil igang med at programmere PHP og MySQL, men ønsker at kunne gøre det lokalt så du ikke skal bruge en server, så kan du i denne artikel læse mere om hvordan du kan opsætte en lokal apache server med mysql.

Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT
Se Netflix, Hulu, Fox mv. fra USA gratis - Windscribe

 

Hvad er apache

Apache er det "styresystem" der benyttes på serveren. Det er stabilt, hurtigt og beregnet til hosting af f.eks. PHP / MySQL sider
 

Hvad er MySQL

MySQL er den database der oftest bruges når man laver PHP sider. Mysql har mange fordele i forhold til f.eks. access. Det er dog knap så brugervenligt design som Access når man skal oprette dem, men phpmyadmin hjælper dette godt på vej.
 

Hvad er phpmyadmin

Phpmyadmin er brugergrænsefladen til mysql databasen. PHPMyAdmin giver dig mulighed for nemt og enkelt at oprette databaser og styre dem på mange forskellige måde.
 

Apache, MySQL og PHPmyadmin - lokal server

Den nemmeste måde at få en lokal server med PHP / MySQL er ved at benytte de mange installationsprogrammer man kan finde på nettet.
Flere af dem har en normal installationsfil, som du kender det ved installation af f.eks. Office pakken. Dvs du bliver guidet igennem. De installerer oftest både Apache, MySQL og PHPmyadmin. Skulle man installere dem alene er det et værre arbejde.

 

Kontakt
Tak fordi du besøger "hjemmesider-og-computer.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor computer, it, mac, mobiler, tablets, hardware, software, websider, kodning, design og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
hjemmesider-og-computer.dk