Hvad er open source / opensource?

Hvad er open source / opensource?
Open source eller opensource som nogle skriver det, er software eller kodning man gratis kan benytte i henhold til opensource "reglerne". Du kan læse meget mere her i artiklen

Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT
Se Netflix, Hulu, Fox mv. fra USA gratis - Windscribe

 

Opensource eller open source?

Navnet open source er engelsk og skal derfor skrives i 2 ord, og ikke i et ligesom opensource. Det er helt normalt at dele ordene på engelsk, hvorimod vi typisk vil have dem samlet på dansk.
 

Hvad er open source?

Open source (opensource) er software eller koder som man frit kan benytte. Det er typisk websystemer som folk laver i deres fritid, og som de ligger til rådighed for andre. Ofte tjener personerne penge på reklame eller donation, men de laver det primært fordi de kan lide det.
Der er dog visse regler omkring open source. Bl.a. er der regler for at det ikke må videresælges. Der er også regler for hvad man må bruge det til. Ydermere skal man huske på at systemet bruges på 100% eget ansvar.
 

Open source eksempler?

Blandt de mest kendte open source systemer kan nævnes Oscommerce og PHPBB som er henheldsvis en webshop og et forum.

 

Kontakt
Tak fordi du besøger "hjemmesider-og-computer.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor computer, it, mac, mobiler, tablets, hardware, software, websider, kodning, design og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
hjemmesider-og-computer.dk