Fildeling (Peer to Peer eller P2P) - E-Donkey, E-mule, Morpheus, Limewire, Napster og Bittorrent mv.

Fildeling (Peer to Peer eller P2P) - E-Donkey, E-mule, Morpheus, Limewire, Napster og Bittorrent mv.
Der findes en del fildelingsprogrammer i dag, så som: E-Donkey, E-mule, Morpheus, Limewire, Napster og Bittorrent. Disse programmer går ud på at skabe et netværk mellem individer (peers), så de kan dele sine filer med hinanden. Programmerne er ikke i sig selv ulovlige, men det sker ofte at folk deler en fil som ellers er beskyttet af loven om copyright – altså filer som det er ulovligt at kopiere.


Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT
Se Netflix, Hulu, Fox mv. fra USA gratis - Windscribe

Ulovlig fildeling og .zip-filer

Filer kommer i mange kategorier. Der findes musikfiler (typisk mp3), videofiler (ofte dvd film og lign), eksekverbare filer (.exe - filer), tekstfiler eller de berømte komprimerede filer (for eksempel .zip - filer). De komprimerede filer kan indeholde alle de andre filtyper, som så er blevet pakket sammen til en mindre fil. De er meget praktiske når ens internetforbindelse ikke er så hurtig. Hvis du nu køber en cd med en masse musikfiler, så må du ikke bare give disse filer videre til alle andre. Du skal selv købe sangene! Det samme gælder for alle videoer/DVD'er og andre filer som du ikke selv har skabt  med programmer som for eksempel Word, Paintshop eller lignende.

Fildeling (Peer to Peer eller P2P) – Nyttigt?

Hvis du skriver en tekst og ønsker at dele den med en ven, så sender du ham garanteret en e-mail med teksten. Hvis du derimod har en fil, og du gerne vil dele den med hele verden, så ville det være praktisk at lægge filen på en server (læs: hjemmeside) hvor andre mennesker kan downloade den fra. Problemet er bare at en server kan være dyr, og selv hvis man ejer en hjemmeside, så kan serveren få problemer når hundreder af mennesker prøver at downloade en stor fil samtidig. Det problem løses let med f.eks. fildelingsprogrammer som E-Donkey, E-mule, Morpheus, Limewire, Napster og Bittorrent. Du sender en liste over de filer du ønsker at dele, til en server. Hvis nogen så ønsker at downloade din fil, så kan de hente den direkte fra dig, uden at forstyrre serveren. Dette er hele idéen bag P2P – nemlig at undgå mellemled.

E-Donkey, E-mule, Morpheus, Limewire, Napster og Bittorrent

Vi tager på hjemmesider-og-computer.dk afstand fra alt ulovlig brug med disse og andre programmer. Brug af E-Donkey, E-mule, Morpheus, Limewire, Napster og Bittorrent efter du har læst denne artikel er derfor 100% dit ansvar. Hvis du ikke er 100% klar over hvilke filer der er lovlige og hvilke der ikke er, så bør du ikke installere eller brug programmerne.

Lignende Artikler
Wish kampagnekode / rabatkode

Wish kampagnekode / rabatkode

Vil du have op til 50% rabat på Wish, så får du her en rabatkode der giver det, som er gyldig
Google Drive - fildeling og samarbejde

Google Drive - fildeling og samarbejde

Google Drive og Google Docs er Googles svar på en Office pakke. Det giver rigtig mange muligheder og du kan få dem gratis eller købe en erhvervskonto med det i Google Apps.
Windows 10 (Microsoft)

Windows 10 (Microsoft)

Med Windows 10 har Microsoft ændret Windows fra software der bliver opdateret med nogenlunde faste intervaller til at være en service hvor der løbende konstant kommer nye opdateringer.
Dropbox - få gratis ekstra plads (mb/gb) på din nye konto

Dropbox - få gratis ekstra plads (mb/gb) på din nye konto

Du kan nu helt gratis få mere plads når du opretter en Dropbox konto. Vi har et link i denne artikel som kan give dig massere af ekstra mb.

Google Android og HTC Tattoo

Google Android og HTC Tattoo

Google Android er efter undertegnede det bedste styresystem til mobiler som findes. Det findes på mange forskellige telefoner, både Nokia, Sony Erricson og mange flere, men det er nok mest HTC der har været gode til at bruge det.
Windows 7

Windows 7

Microsoft er snart parat med den endelige version af deres nye styresystem Windows 7. Læs mere i denne artikel
Adobe CS 4 nyheder UPDATE

Adobe CS 4 nyheder UPDATE

Så er der kommet mere nyt omkring de nye funktioner i Adobe Creative suite CS 4. Der er nyt om nye funktioner i Photoshop, Illustrator, Indesign, Dreamweaver, Flash, Premiere og alle de andre programmer
Windows 7

Windows 7

Microsoft Windows 7 som er efterfølgeren til Microsoft Windows Vista er nu på vej, og der er flere nye spændende nyheder.
Windows 7 havde tidligere navnet Blackcomp
Adobe creativ suite cs4 - download gratis

Adobe creativ suite cs4 - download gratis

Er du en af dem der ikke kan vente på at Aobe Creative suite CS4 (cs 4) kommer, så har du måske muligheden for at downloade det 100% gratis.
Adobe Creative Suite indeholder populære programmer som Photoshop, Indesign, Illustrator, Dreamweaver, Flash, Premiere mv
Creative suite CS 4

Creative suite CS 4

Adobe er snart ude med Creative suite cs 4, som vanen tro har nye versioner af alle programmer f.eks. Photoshop cs 4, Dreamweaver cs 4, Illustrator cs 4, Indesign cs 4, Flash cs4 osv.
Macos / Mac OS Leopard

Macos / Mac OS Leopard

Så er MacOS / Mac OS Leopard kommet og erstatter det "gamle" Tiger. Vi kan her oplyse at det kan købes for kun 69 kr lovligt, og skriver kort om de nye ting
Windows og Office - nye versioner

Windows og Office - nye versioner

Så blev det endnu engang tid til en ny version af Microsoft's Windows operatiovsystem og Officepakken. Den nye Windows version hedder Windows Vista og den nye Office version hedder Office 2007.
Office pakken fra Microsoft

Office pakken fra Microsoft

Med office pakken fra Microsoft har du som privat en god række værktøjer. Som erhverv skal du nok bruge ekstra programmer også.
Regnskabsprogram

Regnskabsprogram

Hvis du søger et godt regnskabsprogram til mindre erhverv så er Danske Stones SummaSummarum et rigtig godt og professionelt valg. Vi vil her kigge på hvorfor?
Indlæs flere
Kontakt
Tak fordi du besøger "hjemmesider-og-computer.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor computer, it, mac, mobiler, tablets, hardware, software, websider, kodning, design og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
hjemmesider-og-computer.dk