Billig og brugervenlig server til hjemmet med flere computere

Billig og brugervenlig server til hjemmet med flere computere
Mange hjem har efterhånden fået flere computere, fra familien før havde en computer til deling, til at hver person i familien nu har deres egen. Ydermere er der typisk også en spillemaskine, såsom PlayStation 3, Xbox 360 eller Nintendo Wii i hjemmet. Dette åbner en nyt behov for backup, deling af musik, videoer, printer osv. som der her findes en løsning på.

Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT
Se Netflix, Hulu, Fox mv. fra USA gratis - Windscribe

Det eneste der egentligt kræves er et netværk. Det er ligegyldigt om det er trådløst eller via kabel. Enheden tilsluttes bare en ledig port i hjemmets switch eller router. Alt styres og indstilles via et overskueligt grafisk interface, med masser af hjælp, så alle kan være med.

Løsningen er en hjemmeserver, som ikke er meget større end ekstern harddisk og de er alle meget billige i strøm, så de kan køre i døgndrift. De blev oprindeligt udviklet og tiltænkt til de mindre virksomheder som ikke havde det store behov. Hjemmeserverne går under flere navne, men kan alle stort set det samme. Det officielle navn er SOHO server, som er en forkortelse for Small Office Home Office server. Enhederne går også under navne som NAS server, Lagringsserver og Mini server.

Funktionerne er mange, så de kan tilfredse alles behov – uafhængigt af om du har PC eller Mac. Her listet nogle af de typiske behov som enhederne kan opfylde:

  • Deling af billeder, musik og videoer efter DLNA-standarden, som gør filerne tilgængelige for PlayStation 3 og Xbox 360 også.
  • Backup-funktion til alle hjemmets eller den mindre virksomheds computere.
  • Print-server. Tilslut en printer til enhedens USB-port og den deles hermed, så alle computere via netværket kan udskrive dokumenter.
  • Online adgang via brugerkonto. Er du ikke hjemme, men ønsker adgang til f.eks. dit musik kan du ligesom du går ind på en hjemmeside, gå ind på enheden som har et grafisk interface og logge på med et selvvalgt brugernavn og kodeord.
  • Download-station. Mange bruger også downloadprogrammer til at hente forskellige filer fra Internettet. Enheden understøtter de mest gængse download-typer, såsom Torrents eller Newzbin, så du kan slippe for at have en strømslugende computer kørende til dette.
  • Hjemmeside-server. I stedet for at betale til et webhotel for f.eks. at dele alle feriebillederne med familie eller venner, kan enheden også opfylde hjemmesidebehov, selv med ret avancerede funktioner.

Pris:
Hjemmeserverne koster fra ca. 1400 kr. og opefter. De kan alle stort set det samme, prisen er kun afhængig af enhedens hastighed og hvor meget plads den skal have. F.eks. koster en Seagate BlackArmor NAS 110 med 1000 gigabyte (1tb) plads, ca. 1500 kr. Dette er en enhed som kan tilfredsstille de flestes behov for både plads og funktioner.

Kontakt
Tak fordi du besøger "hjemmesider-og-computer.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor computer, it, mac, mobiler, tablets, hardware, software, websider, kodning, design og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
hjemmesider-og-computer.dk