App programmering (Android, iOS, Windows Phone)

App programmering (Android, iOS, Windows Phone)
Når du vil starte med at programmere en app, så er der mange ting du skal tage stilling til. Vi kigger på en del af dem i denne artikel

Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT
Se Netflix, Hulu, Fox mv. fra USA gratis - Windscribe

Hvis du gerne vil være app udvikler, men ikke ved hvor du skal starte, så giver denne artikel et indblik i den verden, og hjælper dig til at forstå hvilke muligheder der er inden for app programmering, så du i sidste ende kan vælge den rigtige vej som app udvikler.

 

App - Android, iOS eller Windows Phone

Hvis man lærer at kode så kan man forholdsvis hurtigt lærer nye sprog, men det er smart at sikrer man vælger at lære det rigtige sprog først. Laver man native apps (beskrives senere), så er det meget forskelligt afhængigt af om du vælger Android, iOS eller Windows Phone. 

 

Web app

Er ikke en rigtig app men blot en webside som er tilpasset til telefonen. Refereres også ofte til som HTML5 app.
Appen kan både være en dedikeret side lavet til mobilen eller en responsive webside.

Man kan ved hjælp af manifest sikrer man kan gemme appen som et rigtigt ikon på

 

Hybrid app

Typisk en app der er lavet med HTML5 og Javascript og derefter konventeret til en rigtig app. Her kan man begynde at benytte telefonens indbyggede enheder som f.eks. GPS, sensorer, SMS osv.
En af de store fordele ved Hybrid app er at du kun skal lave en app og så kan generere en Android, iOS og Windows Phone version.

Hvis man laver en app der har store krav til performance f.eks. spil, så kan man vælge native app.
 

Native app

En native app kodes i det sprog som der er hovedsproget for den valgte platform.
Det betyder appen er optimeret til enheden uanset om det er Android, iOS eller Windows Phone.
Det giver alle muligheder, og samtidige kører appen oftest bedre hvis der er store krav til grafik eller opdateringsfrekvens.
Native apps er dog mest tidskrævende, da man skal programmere en app til hvert styresystem, og dermed også holde en opdateret til hvert styresystem. Samtidige kræver det du kan de forskellige programmeringssprog til styresystemer som Android, iOS og Windows Phone.

Kontakt
Tak fordi du besøger "hjemmesider-og-computer.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor computer, it, mac, mobiler, tablets, hardware, software, websider, kodning, design og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
hjemmesider-og-computer.dk