Access databaser

Access databaser
Access er Microsofts forsøg på at skabe en databasestruktur som er nem for alle. Tanken er at du kan lagre informationer om mange ting på en lille plads og for mange objekter. For eksempel kan du i Access lave en database over alle dine telefonnumre med tilhørende navn og adresse eller et kartotek over din musik

Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT
Se Netflix, Hulu, Fox mv. fra USA gratis - Windscribe

Hvad er en Microsoft Access database

En Microsoft Access database er en samling af tabeller ligesom dem du ser i for eksempel Excel. Langs x-aksen står der en række emner (også kaldet felter) i hver sin kolonne. Langs y-aksen finder du posterne. Hver post er en enkelt besvarelse af hvert eneste af felterne. Her er et eksempel:

 

Navn

Adresse

Telefonnummer

Post 1

Lasse

Gade 5

10101010

Post 2

Jens

Hus 13

01010101

 

Fordelen ved at gemme sådan en tabel i en Microsoft Access database, er at du hurtigt kan søge en bestemt information. Hvis du forestiller dig en stor database som folkeregisteret, så kan man få programmet til at vise, for eksempel, alle med postnummeret 4000 (Altså en optælling af alle de mennesker der bor i Roskilde)

Hvordan bruger man en database

Det er ofte programmører og specialister der benytter de store databaser. Der kan de jonglere med dataene og finde ud af ting, som man aldrig anede før man indtastede dataene i databasen. For eksempel kan man beregne og sammenligne data. Den simpleste ting du kunne gøre er måske at spørge databasen: ”Hvor mange mennesker i Danmark er gifte OG har børn” eller ”Hvor mange af dem der bor i Danmark er ENTEN bøsse ELLER lesbisk?” Den slags informationer kan du med lethed trække ud af en database hvis du er god til Access. Når først nogle oplysninger er gemt i en database, kan informationerne tælles og sammenlignes frit – og uden at gå fra dør til dør og spørge.

Kontakt
Tak fordi du besøger "hjemmesider-og-computer.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor computer, it, mac, mobiler, tablets, hardware, software, websider, kodning, design og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
hjemmesider-og-computer.dk